Tko je Iva Jović?

Bok, dobrodošla

Sigurna sam da dok ti ovo čitaš ja skrolam po društvenim mrežama i smišljam nove objave i načine kako da se oglašavaš na digitalnim kanalima. 

Ako ne skrolam, tada sigurno čitam blogove, knjige ili provodim vrijeme u šetnji i igri sa svojom trogodišnjom djevojčicom koja je ujedno i jedan od najvećih razloga zašto sam postala poduzetnica.

Zaljubljena sam u more, knjige i sunce, a ono što me pokreće jesu kava (punooo kave), smijeh i ljudi.

Ja sam Iva Jović, poduzetnica, specijalist za digitalni marketing i marketing mentor. Moja misija je pomoći poduzetnicama da predstave svoj biznis online i povećaju prodaju bez da troše svoje dragocjeno vrijeme i energiju na to. 

Strastvena sam u tome da ti pomognem da shvatiš kako funkcioniraju društvene mreže i kako da ih iskoristiš za svoj biznis. I u konačnici kreiraš sadržaj s lakoćom i pojavljuješ na društvenim mrežama, jer tu si da pokažeš – ono u čemu si ti najbolja i ono što obožavaš raditi. Ako se pitaš, zašto ja? Onda čitaj dalje.

Vještine marketingaša izbrusila radeći u digitalnoj agenciji i kao freelancer. Međutim duboko vjerujem da sam najviše iskustva stekla zapravo radeći to dvoje i gradeći svoju poduzetničku priču.

Od vođenja plaćenih kampanja za Google Ads i Bing Ads, vođenje društvenih mreža, SEO optimizacije On-Site za tražilice, izrade WordPress stranica pa do pisanja i izrade EU projekata. Sve to donijelo mi je jednu širu sliku svega što stoji u pozadini tako da znam procijeniti kako iskoristiti sve blagodati koje nam je dao internet u biznisu.

Majčinstvo me uistinu promjenilo jer sam uz Maru shvatila, nakon što sam se vratila s porodiljnog i dobila otkaz, kako sam bez veze bježala od poduzetništva radi lažne sigurnosti, koje nije bilo ni na poslu na neodređenom. U unajmljenom stanu od 30 kvadrata, uzela sam poticaje s HZZ-a i krenula u svoju poduzetničku priču. Stol na kojem jedemo, dobio je još jednu, sada novu ulogu, jer više ga nismo koristili samo za jesti i crtati već i za raditi. Nakon što odradim, spremam svoj ured do sljedećeg jutra ili noći, ako me ne uhvati neka luda inspiracija ili rokovi. 

Nije tipična priča iz garaže, ali jednog dana ćete čitati negdje o njoj, a da nije post na FB grupi, na mojim profilima ili ovoj web stranici. Mark my words. 

Kada sam pred sedam godina završila faks, jedva sam čekala pronaći uredski posao, po mogućnosti u nekom marketinškom odjelu. Godine konobarenja i hostesiranja navele su me na to da pomislim kako ne volim raditi s ljudima i biti aktivna dok radim. Dok nisam nakon nekog vremena rada u digitalnoj agenciji, shvatila da mi nedostaje upravo to – mooving, ljudi i kontakt s njima. Eto, ne znaš dok ne probaš, kaže se.

Zato sada osim što vodim profile na Fejsu i Instagramu za druge, radim 1:1 s onima koji su već otvorili profile na društvenim mrežama, objavljuju, ali nešto im ne štima. Možda ciljana skupina, sadržaj ili nisi sigurni je li ta mreža uopće za njih, neka su od pitanja koja najčešće rješavamo na našim Zoom susretima.

Dok radim, imam pogled na more i sunce, kraj sebe šalicu kave i osmijeh na licu jer znam da idem u dobro smjeru.

Kažu da za poduzetništvo treba imati hrabrosti, ali isto tako ja vjerujem da treba imati hrabrosti birati ostati na istom mjestu i ne pokušati išta promijeniti.